Monday, March 14, 2011

Индиан Уелс - Какво се случи до момента

Индиан Уелс вече започва да навлиза в разгара си и след първите няколко кръга вече се получиха някой неочаквани изненади.

При мъжете безпорно изнедадите дойдоха от отпадането на Анди Мъри който загуби от Доналд Йънг 7:6(4) 6:3 и Давид Ферер който загуби от Иво Карлович 7:6 6:3.Безпорно това са изненади , но каточели загубата на Ферер ме изненада повече.Мъри от финала в Австралия е в ужасен спад и явно това си оказа влияние.Ферер демонстрира добра форма в Акапулко и изобщо неочаквах ,че Иво Карлович може да му бъде достоен опонент.Вярно в Акапулко се играе на клей а в Индиан Уелс на твърда настилка ,но все пак Ферер се намираше в добра форма.

Титлата беше здадена още във вторият кръг.Хърватинът изтегли тежък жребий и се наложи да мери сили с набиращият скорост Хуан Мартин Делпотро 5:7,6:4,6:2.Изненада? Не и за мен.Любичич непоказва кой знае каква форма преди този турнир и отпадането му беше логично. Към изненадите можем да причислим и отпадането на Тсонга от Малис с ужасяващият за французина резултат 6:1 6:4.

Рафаел Надал,Новак Джокович и Роджър Федерер продължават с доброто си представяне и до момента недопускат да бъдят изненадани.Към тях се присъединяват Анди Родик,Робин Сьодерлинг,Томаш Бердих,Фернандо Вердаско,Жил Симон,Милош Раонич,Александър Долгополов,Марин Чилич и Станислав Вавринка. Очакват ни найстина доста любопитни мачове в следващите кръгове.


Изненади нелипсваха и при дамите.Петра Квитова определено ме изнедата когато отпадна от Барбара Захлалова Стрицова с разгромното 6:1 6:2. Другата изненада дойте преди часове когато Доминика Цибулкова победи поставената под номер 3 Вера Звонарьова.Да изненада може да се нарече отпадането на рускинята,но Цибулкова игра просто невероятно.Всичко което опитваше се получаваше на корта.Вера беше точно в обратната страна.Играта изобщо не и спореше и макър да спечели първият сет 6:4 и загуби втория в тайбрек третият беше тотално надиграна от Цибулкова.
Светлана Кузнецова също беше изненадана и отпадна в вторият кръг.

Фаворитките Вожниячки и Клайстерс продължават напред в турнира.Към тях се присъединяват Янкович,Иванович,Азаренка,Канепи,Бартоли,Викмайер,Пеер, Скиавоне,Шарапова,Стосър,Радванска и др.

Схемата при жените също ни предлага любопитни мачове в следващите кръгове.

No comments:

Post a Comment