Wednesday, March 23, 2011

Вожниячки ще трябва да оправдава критиците

Едва ли има по-подходящ момент от този Каролине Вожниячки да докаже защо тя трябва да бъде номер 1. След турнира в Маями вратата пред датчанката е отворена широко и ако конкуренция и е малко на твърдите настилки точно обратното е на клей и на трева.Предстоят седмици в който тя има да защитава много малък на брой точки дошли след слабо класиране през 2010г, предимно на клей.Нека разгледаме какво предстой на световната номер 1 в следващите седмици.

Чарлстън
През 2010г Вожниячки достигна полуфинал на турнира в Чарлстън който се играе на трева.Точките който тя прибави тогава са 200.Тези 200 точки който има да защитава на този турнир изглеждат много на фона на следващите 3 турнира.

Щутгард
Щутгард е следващия турнир в който ще играе датчанката.През 2010г тя загуби още в първата си среща и получи една точка.Напрактика няма да защитава никакви точки тук.Турнирът е първото изпитание за нея на клей.

Мадрид
Отново слабо представяне на клей и отпадане във втория кръг за което прибави 80 точки към своя актив.

Рим
Слабите представяния на клей продължават с отпадането в трети кръг за което тя получава 125 точки.

Напрактика турнирите в Щутгард,Мадрид и Рим ще ни дадът до голяма степен отговор на въпроса до къде ще стигне Вожнички на Роланд Гарос и изобщо подготвена ли е за турнира от големия шлем.

Роланд Гарос
На фона на предишните представяния на клей през 2010г четвърт финала на Роланд Гарос си изглежда впечатляващо постижение.През 2011 г обаче нещата ще стоят по различен начин и очакванията към нея ще са голями и четвърт финала няма да е задоволителен резултат.

Копенхаген
Вожниячки ще защитава домашната си титла от миналата година.Трябва да отбележим ,че се играе на твърда настилка.

Истборн
Турнирът в Истборн се явява като подготвителен за световната номер 1 преди Уимбълдън.През 2010г отпада още в първият кръг и получава една точка.Отново тя няма какво да губи на този турнир.

Уимбълдън
Винаги когато започва турнир от големия шлем всички гледат към челните места в ранг-листата. Отново очакванията към Вожниячки ще са голями.През 2010г тя отпадна в четвърти кръг, но в сегашната ситуация постижение като това би се сметнало за катастрофално.

Дали датската принцеса ще задоволи свойте фенове и ще оправдае критиците предстой да разберем в следващите седмици който вещаят много емоций и страхотни мачове.

No comments:

Post a Comment